سبک بوهو در طراحی خانه

بوهو چیست؟

کلمه بوهو از واژه «بوهمین» در زبان فرانسه گرفته شده است. بوهمین در این زبان به معنی فرد سرگردانی است که بدون هیچ قید و شرطی روزگار می‌گذراند. کولی‌ها (جیپسی) از رویه زندگی سنتی پیروی نمی‌کنند و سبک زندگی آزادی دارند. سبک بوهو از 200 سال پیش پا به دنیای مد و پوشاک گذاشت و یادگاری از فرانسوی‌ها در دنیای فشن است. در این استایل راحتی و آزادی ملاک عمل است. از شاخصه‌های این سبک در لباس پوشیدن می‌توان به لباس‌های آزاد و گشاد با طرح و شکل بومی و محلی و ست کردن لباس‌ها به شکل نامتعارف و غیرسنتی اشاره کرد.

سبک بوهو یا بوهو دیزاین چیست؟

سبک بوهو یا بوهو دیزاین را می‌توان یکی دیگر از سبک‌های معماری دانست که با نام‌های دیگری مانند دکوراسیون بوهمیان ویا بوهمین نیز شناخته می‌شود. این سبک در دکوراسیون را بدون اغراق می‌توان یکی از سبک‌های هنری و خاص به شمار آورد که در آن خلاقیت زیادی موج می‌زند. در سبک طراحی بوهو هنر و فرهنگ نقش بسیاری دارد و به همین علت این سبک طرفداران مخصوص به خود را دارا می‌باشد. بوهمیان درواقع قبلیه‌ای در کشور چک می‌باشند که بیشتر از هنر در زندگی خود استفاده کرده و از مدرنیته دور می‌باشند.

بوهو دیزاین و اجرای سبک بوهو دارای المان‌ها و ویژگی‌های منحصر به فردی می‌باشد. برای مثال در طراحی بوهو می‌توان گلدان‌هایی را مشاهده نمود که دارای گل‌هایی با برگ پهن می‌باشند و یا مکرومه‌های بافته شده، شال‌ها و پارچه‌های پر نقش و نگار تزیینی، لوستره و چراغ‌های چوبی، مبل و صندلی‌های راحت، ترکیب سبک بوهو و حصیر یا سبک بوهو و مکرومه و … همه و همه از المان‌های سبک بوهو در خانه می‌باشند.

به طور کلی خیلی از افراد سبک بوهمیان را به عنوان سبک کولی‌ها معرفی می‌کنند چرا که این سبک شباهت زیادی به فرهنگ زندگی آن‌ها داشته و از ویژگی‌ها و مشخصه‌های زندگی آن‌ها برای دکوراسیون بوهو الهام گرفته شده است.

سبک بوهو یا بوهو دیزاین چیست؟
بوهو دیزاین و اجرای سبک بوهو دارای المان‌ها و ویژگی‌های منحصر به فردی می‌باشد

طراحی داخلی به سبک بوهو

طراحی بوهمی به طور کلی از کسانی الهام گرفته شده است که زندگی آزاد و هنجار شکنی دارند مانند نویسندگان، هنرمندان، مسافران دائمی و سایرین و در اصل به کولی‌‌های فرانسه باز می‌گردد. این روزها بسیاری از فروشگاه‌های لوازم خانگی و دکوراسیون داخلی بخشی را به سبک بوهو یا بوهمیان اختصاص داده‌اند و بسیار رایج شده است.

دکوراسیون به سبک بوهو سرشار از گرما و حس زندگی، فرهنگ و وسایل جالب است و خلاقانه، نامتعارفانه و خارج از چارچوب، فاقد ساختار و نظم به نظر می‌رسد. این سبک آشنا و هیجان انگیز به نظر می‌رسد؛ چرا که هر گوشه از فضا نشانه‌ای خاص از فرهنگ، هنر، سفر و غیره را تداعی می‌نماید و در عین حال مجموعه‌ای آرامش بخش را ایجاد می‌کند.

انتخاب رنگ در این سبک

به طور کلی یکی از مهمترین مواردی که در اجرای سبک بوهو باید به آن توجه بسیاری شود انتخاب رنگ عناصر مختلف می‌باشد. در سبک بوهو یا بوهمیان در انتخاب رنگ بیشتر از طبیعت الهام گرفته می‌شود. رنگ‌هایی مانند آبی، سبز، قهوه‌ای، سفید و … رنگ‌های پر طرفدار در سبک بوهمین می‌باشند. درواقع با این رنگ‌ها می‌توان حس و حالی زنده و هنری را به فضا بخشید و باعث زیباتر شدن فضا شد. یکی از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد در این سبک همین است که می‌توان از رنگ‌های مختلف در کنار هم و بدون محدودیت استفاده نمود و دکوری زیبا را پدید آورد.

پالت‌هایی با رنگ های متنوع

سبک بوهو سبکی طراحی شده با استفاده از رنگ‌های روشن و ترکیب طرح‌های مختلف می‌باشد. کلمه بوهو اغلب به افرادی اطلاق می‌شود که از نظر اجتماعی بر خلاف عرف جامعه عمل کرده و یا به اصطلاح هنری می‌باشند. در طراحی داخلی منزل به این سبک هدف ایجاد فضایی آرام و مملو از جذابیت‌های بصری می‌باشد. به طور کلی پایه و اساس این سبک سادگی می‌باشد و برای این کار نیز می‌توانیم از یک رنگ ثابت برای طراحی داخلی دیوار اتاق خواب خود استفاده کنید.

البته استفاده از رنگ‌‌های خنثی نیز گزینه مناسبی می‌باشد و با استفاده از آنها می‌توان بدون ایجاد شلوغی در فضا طرح‌‌های مختلفی در کنار هم ایجاد کرد. یک ایده دیگر این است که برای پایه از یکی از رنگ‌های خنثی استفاده کنید و بعد فضا را با استفاده از رنگ‌های دیگر اشباع کرده تا یک هارمونی جذاب در محیط ایجاد شود.

پالت‌هایی با رنگ های متنوع
استفاده از رنگ‌‌های خنثی گزینه مناسبی می‌باشد

اکسسوری‌ها و عناصر تزیینی

اکسسوری‌ها جزء جدایی ناپذیر سبک بوهو می‌باشند. از آنجایی که خانه‌های سبک بوهو به طور کلی شبیه خانه کولی‌ها بوده، دارای عناصر تزیینی بسیاری در قسمت‌های مختلف می‌باشد. البته باید توجه داشته باشید که استفاده از عناصر تزیینی نباید به گونه‌ای باشد که باعث شلوغ شدن فضا شود بلکه باید باعث زیبایی آن شود و به همین علت خرید وسایل این سبک، تخصص و مهارت می‌خواهد.

یکی دیگر از جمله عناصر تزیینی که در سبک بوهمیان محبوبیت زیادی دارد مکرومه می‌باشد. مکرومه‌‌ها آویزه‌هایی می‌باشند که با استفاده از نخ‌های رنگ روشن بافته شده و در قسمت‌های مختلف خانه به عنوان عناصر تزیینی می‌توانند استفاده شوند. امروزه با استفاده از هنر مکرومه بافی می‌توان پرده و شال مبل و … نیز درست کرده و در منزل خود استفاده نمود.

استفاده از گیاهان

برای ایجاد فضایی آرام‌تر، گیاهان انتخاب مناسب و مقرون به صرفه می‌باشند. علاوه بر آن گیاهان به سادگی با دکوراسیون هماهنگ شده و حال و هوای تازه ای به فضای اتاق می‌دهند. در یک اتاق طراحی شده به این سبک آویزان کردن گیاهان یکی از بهترین گزینه‌هایی می‌باشد که می‌توان انجام داد. در این سبک می‌توان از یک سبد ساده حصیری تا یک گلدان پر زرق و برق برای گیاهان استفاده کرد. زیر سبک بوهو با حصیر بسیار زیباتر می‌شود.

استفاده از گیاهان
برای ایجاد فضایی آرام‌تر، گیاهان انتخاب مناسب و مقرون به صرفه می‌باشند

مبلمان و تزیینات آن‌ها و به کارگیری مبلمان کوتاه و کم ارتفاع

جالب است بدانید که در طراحی داخلی به سبک بوهو می‌توانید از مبلمان استفاده نکنید چرا که این سبک تاکید خاصی روی استفاده از مبلمان ندارد. اگر هم بخواهید از مبلمان استفاده کنید بهتر است بدانید که مبلمان بزرگ و کلاسیک و یا مبلمان استیل در این سبک جایگاهی ندارند.

در این سبک بیشتر از مبلمان راحت با پارچه‌های طرحدار و یا کنفی استفاده می‌شود. به طور کلی سبک بوهو به دور از تجمل می‌بوده و به سادگی و راحتی اهمیت بیشتری می‌دهد. همچنین در این سبک می‌توان به تزیین مبلمان پرداخت که اصولا این کار با استفاده از کوسن‌های رنگی، پتوی مبل طرحدار و … صورت می‌گیرد.

ممکن است برای شما کمی عجیب به نظر آید اما در این سبک هر چقدر مبلمان به زمین نزدیک‌تر باشد فضای شما به سبک دکوراسیون بوهو نزدیکتر می‌باشد. به عنوان مثال می‌توان از مبلمانی که دارای پشتی کوتاه هستند و بر روی آن‌ها تعداد زیادی کوسن قرار دارند استفاده کنید. علاوه بر آن در کنار آن می‌توانید از پاف‌های بزرگ استفاده کنید.

2 دیدگاه

  1. سلام ممنون بابت اطلاعات مفیدی که به اشتراک می گذارید لطفا درباره سبک های دیگه هم مطلب بذارید متشکرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × یک =