بهترین رنگ‌ها برای نقاشی ساختمان

علی‌رغم اینکه برای پوشش دیوار‌های یک ساختمان روش‌های مختلفی مانند استفاده از سنگ، چوب و کاغذ دیواری ابداع شده است اما هنوز هم نقاشی ‌ساختمان جایگاه ویژه‌ای داشته و اغلب مردم حتی بخش کوچکی از ساختمان را از طریق رنگ کردن طراحی می‌کنند.

به هر حال اگر شما بتوانید تنوعی از این روش‌ها را برای طراحی دکوراسیون داخلی استفاده کنید قطعاً زیبایی محیط دو چندان خواهد شد به شرطی که هارمونی بین این عناصر رعایت گردد. اما اگر شما علاقمند به رنگ کردن ساختمان هستید آیا تا به حال این سؤال را از خود پرسیده‌اید که بهترین رنگ‌ برای نقاشی ساختمان چه رنگی است؟ در این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات کامل و کافی را در این زمینه به دست بیاورید.

معرفی انواع رنگ‌‌های ساختمان

برای اینکه بدانید چه رنگی برای ساختمان شما مناسب‌تر است، ابتدا باید با انواع رنگ‌های ساختمان آشنا شوید. ما در این قسمت از مقاله تمامی آنچه که لازم است بدانید را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد:

معرفی انواع رنگ‌‌های ساختمان

رنگ روغنی

یکی از  انواع رنگ ساختمان که از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته است، رنگ روغنی نام دارد. رنگ‌های روغنی به حالت براق، نیمه براق و یا مات بوده و نه تنها برای دیوار‌ها حتی برای درب و پنجره نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. از مهمترین مزایای رنگ‌های روغنی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وقتی که دیوار‌های ساختمان را با رنگ روغن نقاشی کنید اگر دچار کثیفی شود برای شستن دیوار دچار مشکل نخواهید بود. این موضوع برای خانهواده‌هایی که کودک دارند اهمیت بیشتری دارد.

از سوی دیگر رنگ‌های روغنی که در گروه رنگ‌های براق قرار دارند، روشنی خانه را در روز و در شب بیشتر خواهند کرد. به خصوص اینکه نور لامپ را در شب منعکس کرده و زیبایی محیط را بیشتر می‌کند.

از نظر دوام و استحکام، این رنگ روغنی بسیار مقاوم است و برای چند سال می‌توانید از وجود این رنگ روی دیوار‌ها استفاده کنید بدون اینکه دچار شکستگی یا ترک گردد.

اما استفاده از رنگ‌های روغنی معایبی را نیز به همراه دارد که برای مثال می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد:

در صورتیکه سطح دیوار ناهموار بوده و یا اینکه زیرسازی دیوار به خوبی انجام نشده باشد، رنگ روغن تمامی ناهمواری‌ها و ایرادات لایه‌های زیرین را به خوبی نمایان خواهد کرد.

بعد از اتمام نقاشی ساختمان، بوی رنگ روغن به مدت بیشتری در فضای خانه باقی می‌ماند.

اگر از رنگ روغن مات برای ساختمان استفاده می‌کنید قابلیت شستشوی کمتر شده و به راحتی اثر دست بر روی آن باقی می‌ماند.

انواع رنگ‌‌های ساختمان

رنگ پلاستیکی

از دیگر رنگ‌هایی که در ساختمان‌های قدیمی نیز استفاده می‌شده است، رنگ‌های پلاستیکی هستند. این رنگ‌ها با کیفیت‌های متنوع در بازار وجود داشته و مهمترین مزایای آن‌ها عبارتند از:

  • رنگ کردن خانه با رنگ‌های پلاستیکی آسان‌تر بوده و در مدت زمان کوتاه‌تری کار نقاشی ساختمان به اتمام می‌رسد.
  • از آنجائیکه برای استفاده از رنگ‌های پلاستیکی نیاز به نفت نیست بنابراین بوی تند و شدید در داخل ساختمان ایجاد نمی‌کند.
  • رنگ‌های پلاستیکی نسبت به رنگ‌های روغنی سریع‌تر خشک می‌شوند.
  • از آنجایی که رنگ‌های پلاستیکی حالت مات دارند بنابراین عیب‌هایی که در لایه‌های زیرین وجود دارد را نشان نمی‌دهند.
  • اگر بتوانید از رنگ پلاستیکی درجه یک استفاده کنید، قابلیت شستشو خواهد داشت.

اما در مقابل تمامی مزایای که ذکر گردید، نباید از معایب رنگ پلاستیکی برای نقاشی ساختمان نیز غافل شد:

  • عمده رنگ‌های پلاستیکی قابلیت شستشو ندارند. بنابراین برای قسمت‌های ساختمان همانند آشپزخانه که احتمال کثیف شدن دیوار‌ها وجود دارد، نباید از رنگ پلاستیکی استفاده کرد.
  • میزان استحکام و دوام رنگ‌های پلاستیکی نسبت به رنگ‌های روغنی کمتر است.
  • با توجه به اینکه رنگ‌های پلاستیکی قابلیت جذب رطوبت را دارند، بنابراین در محیط‌هایی که هوا شرجی است به راحتی طبله کرده و دچار شکستگی می‌شوند.
نکات مهم انواع رنگ‌‌های ساختمان

رنگ مولتی کالر

در ساختمان‌های جدید که از سبک مدرن برای طراحی دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود، رنگ مولتی کالر جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است. این نوع رنگ بعد از اجرای چند رنگ بر روی دیوار‌ها به دست خواهد آمد. به این معنا که شما بر روی یک دیوار چند ترکیب رنگی را مشاهده خواهید کرد. بنابراین مهم‌ترین مزیت‌های رنگ مولتی کالر عبارتند از:

  • اولین و مهمترین مزیت رنگ مولتی کالر، تنوع طرح و رنگ آن است که کمک می‌کند شما با هر سبک دکوراسیونی بتوانید از این نوع رنگ‌ها برای پوشش دیوار‌ها استفاده کنید.
  • این رنگ‌ها به راحتی تمام عیوب که در لایه‌های زیرین دیوار ناشی از گچ کاری وجود دارد را پنهان کرده و سطح دیدار کاملاً صاف و یکدست به نظر خواهد رسید.
  • اگر به فکر شستن دیوار‌ها هستید، رنگ مولتی کالر قابلیت شستشوی بسیار بالایی داشته و در اثر شستن با شوینده‌ها نیز دچار مشکلاتی همانند شکستگی نمی‌شود.
  • دوام و استحکام رنگ مولتی کالر بسیار بالا است بنابراین برای نصب وسایل دکوری بر روی دیوار‌ها هیچگونه مشکلی نخواهید داشت.
  • با توجه به اینکه این رنگ عایق رطوبت است، بنابراین دچار طبله نخواهد شد.
  • رنگ‌های مولتی کالر بوی چندانی ندارند و بعد از چند روز به طور کامل بوی آن‌ها از ساختمان از بین خواهد رفت.
  • با توجه به اینکه رنگ‌آمیزی ساختمان با رنگ‌های مولتی کالر بسیار آسان است بنابراین نقاشی ساختمان در کمترین زمان تمام خواهد شد.
رنگ‌‌های ساختمان

رنگ بلکا

یکی از جدیدترین انواع رنگ ساختمان، رنگ بلکا نام دارد که برای ساخت آن از الیاف سلولزی استفاده می‌شود. بنابراین زمانی که این رنگ بر روی دیوار قرار می‌گیرد، ظاهری شبیه کاغذ دیواری را ایجاد خواهد کرد. مهمترین مزیت‌های رنگ بلکا عبارتند از:

  • عایق گرما و سرما است. بنابراین بهترین پوشش برای دیوار‌ها خواهد بود چرا که میزان مصرف انرژی را کاهش می‌دهد.
  • از آنجائیکه این رنگ به خوبی می‌تواند عیب‌های دیوار را بپوشاند بنابراین نیاز به زیر‌سازی نخواهد بود.
  • برای شستن رنگ بلکا نیز هیچ محدودیتی وجود ندارد چرا که این رنگ ضد آب است و حتی شما با یک شوینده قوی نیز می‌توانید آن را بشویید.
  • تنوع رنگ در رنگ بلکا بالا است و شما براساس طراحی دکوراسیون داخلی می‌توانید رنگ مورد علاقه خود را استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 11 =