بهترین ترکیب رنگ در طراحی داخلی خانه

بهترین ترکیب رنگ در طراحی داخلی، در چیدمان خانه مسائل بسیار زیادی دخیل هستند که سبب زیبایی و دل‌نشینی محیط آن می‌شوند که یکی از آن‌ها و شاید به‌ جرات بتوان گفت که مهم‌ترین آن ها ترکیب رنگ در طراحی داخلی خانه است؛ چرا که بهترین و گران‌ترین اثاثیه و لوکس‌ترین لوازم در بزرگ‌ترین خانه‌ها اگر ترکیب رنگ متناسبی نداشته باشند جلوه و زیبایی خود را به‌کل از دست خواهند داد.

از طرفی اگر کمی با روانشناسی رنگ‌ها آشنا باشید قطعاً این موضوع را به‌خوبی می دانید که رنگ‌ها چه تاثیرات شگفت و معجزه‌آسایی بر روح و روان و خلق و خوی انسان‌ها دارند. هرچند انتخاب رنگ برای وسایل منزل مسئله‌ای کاملاً سلیقه‌ای است و به علایق و خواسته ‌های فرد بستگی دارد اما رعایت برخی نکات به این هدف کمک شایانی خواهد کرد؛ از این رو در این بخش قصد داریم تا با چند توصیه شما را در انتخاب بهترین ترکیب رنگ در طراحی خانه یاری کنیم.

بهترین ترکیب رنگ در طراحی خانه

بهترین ترکیب رنگ در طراحی خانه

در انتخاب بهترین ترکیب رنگ در طراحی داخلی خانه در طراحی خانه متناسب بودن رنگ وسایل و محیط ازجمله کف‌پوش، دیوارها، پرده، کابینت و لوازم منزل ضروری است. علاوه بر این، در انتخاب رنگ باید به سبک طراحی محیط، نوع کاربری، سن و جنسیت افراد ساکن و ابعاد خانه توجه داشت. شاید در گذشته چندان شاهد استفاده از رنگ‌های روشن و به ‌اصطلاح شاد در چیدمان خانه‌ها نبودیم اما امروزه می­توان گفت محدودیتی برای ترکیب رنگ دکوراسیون منزل وجود ندارد به ‌شرط آنکه رنگ­های انتخاب‌شده متناسب باشند.

اولین نکته‌ای که در مورد ترکیب رنگ‌ها باید در نظر گرفت دسته‌بندی رنگ‌ها به دو گروه اصلی و فرعی و به کار بردن رنگ‌های مکمل در کنار یکدیگر است. انتخاب رنگ اولین قدم برای داشتن دکوراسیونی زیبا است. لوکس‌ترین لوازم اگر ترکیب رنگ متناسبی نداشته باشند جلوه و زیبایی خود را از دست خواهند داد.

در این تقسیم‌بندی سه رنگ اصلی وجود دارد و باقی رنگ‌ها از بهترین ترکیب رنگ در طراحی داخلی خانه این سه رنگ اصلی به دست می‌آیند. زرد، قرمز و آبی رنگ‌های اصلی هستند و رنگ‌های دیگر مانند نارنجی (ترکیب زرد و قرمز)، سبز (ترکیب زرد و آبی)، بنفش (ترکیب قرمز و آبی) و … رنگ‌های فرعی را تشکیل می‌دهند.

دانستن همین نکته کافی است تا بتوان هر رنگ را در کنار مکمل خود قرار داد و بهترین ترکیب رنگ در طراحی خانه را داشت. تشخیص مکمل رنگ‌های اصلی نیز با توجه به رنگ‌های فرعی که از ترکیب رنگ‌های اصلی به دست می‌آیند کار ساده‌ای است. در واقع مکمل هر رنگ اصلی دو رنگ اصلی دیگر و ترکیب آن دو است. به عنوان مثال رنگ قرمز و زرد و ترکیب آن‌ها یعنی نارنجی مکمل‌های رنگ آبی هستند.

قانون ۶۰-۳۰-۱۰ در ترکیب رنگ در طراحی خانه

در انتخاب ترکیب رنگ در طراحی خانه با پیروی از قانون ۶۰-۳۰-۱۰ یک ترفند حرفه‌ای برای داشتن بهترین ترکیب رنگ‌ها در دکوراسیون خانه است. طبق این قانون هنگام انتخاب رنگ برای یک محل رنگ‌ها با این نسبت تقسیم می شوند:

۶۰ درصد رنگ قالب، ۳۰ درصد رنگ‌های ثانویه و ۱۰ درصد رنگ‌های فرعی

برای توضیح بیشتر این مسئله دیوارها و کف‌پوش ۶۰ درصد، اثاث و لوازمی مانند مبلمان ۳۰ درصد و چیزهای فرعی‌تر مانند گلدان، مجسمۀ یا هر وسیلۀ تزیینی دیگر ۱۰ درصد از رنگ محیط را در بر می‌گیرد. با انتخاب مناسب رنگ‌ها می‌توان ابعاد خانه را بزرگ‌تر و یا کوچک‌تر جلوه داد. اگر خانه کوچکی دارید، استفاده از رنگ‌های تیره در چیدمان توصیه نمی شود چرا که محیط را کوچک‌تر جلوه می‌دهد.

استفاده از رنگ‌های ملایم و روشن مانند سفید، خاکستری، سبز و آبی کمرنگ به‌ خصوص برای زمینه محیط را بزرگ‌تر جلوه می‌دهد. اما این بدان معنا نیست که نمی‌توان از رنگ‌های شاد در دکوراسیون استفاده کرد بلکه کاملاً برعکس برای جلوه دادن به این رنگ‌های خنثی، باید از وسایل رنگی استفاده کرد.

روش‌های ترکیب رنگ در طراحی خانه

روش‌های ترکیب رنگ در طراحی خانه

انتخاب رنگ ها به صورت مونوکروماتیک: یکی از ساده ترین روش ها برای انتخاب ترکیب رنگی در دکوراسیون منزلتان، استفاده از روش مونوکروماتیک است. در این شیوه ابتدا رنگ مورد نظرتان را از چرخه رنگی انتخاب می کنید و سپس رنگ های تیره یا روشن تر آن را در کنار آن استفاده می کنید.

ترکیب رنگ ها به روش مکمل: در چرخه رنگی هر دو رنگی که دقیقا در نقطه مقابل هم قرار داشته باشند، به عنوان رنگ مکمل هم شناخته می شوند. مانند آبی و نارنجی:

ترکیب رنگ ها به روش مکمل دوگانه: این روش کمی مانند روش قبلی است، تنها با این تفاوت که بعد از انتخاب رنگ اولیه، از دو رنگ کناری مقابل آن استفاده کنید.

انواع روش‌های ترکیب رنگ در طراحی خانه

ترکیب رنگی به روش رنگ های مشابه: در این روش سه رنگ که در چرخه رنگی در مجاورت یکدیگر قرار دارند را انتخاب کنید. برای اجرای این روش یکی از سه رنگ را به عنوان رنگ غالب و رنگ دوم را به عنوان پشتیبان انتخاب کنید. برای مثال در نشیمن زیر این دو رنگ به ترتیب آبی-بنفش و آبی می باشند.

ترکیب رنگی به روش مجموعه سه تایی: در این روش سه رنگ را که در چرخه رنگی فاصله برابر دارند را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که این ترکیب رنگی از تضاد و کنتراست بالایی برخوردار است و جلوه محیط را بسیار سر زنده و جذاب می کند.

ترکیب رنگ به روش مستطیلی یا مربعی: این دو روش ترکیب رنگی، از چهار رنگ تشکیل می شود. توجه داشته باشید که این دو روش نسبت به روش های قبلی از تعداد رنگ های بیشتری برخوردار اند. پس روش هنرمندانه ای که در این بخش باید به کار ببرید، این است که دو رنگ سرد آن را در سایه های روشن یا تیره در سطوح بیشتر به کار ببرید. و دو رنگ گرم را مانند تصویر زیر، با دکوریجات و اکسسوری ها و در سطوح محدود وارد فضا کنید.

نکاتی که باید در ترکیب رنگ در طراحی خانه مد نظر داشته باشید!

ترکیب رنگ در طراحی خانه

همیشه سعی کنید در ترکیب رنگ در طراحی خانه وسایلی مانند فرش، پرده یا تابلو را به‌گونه‌ای انتخاب کنید که دارای ترکیبی از رنگ‌های موجود در دکوراسیون خانه باشد.

رنگ‌ها تأثیر فوق‌العاده‌ای روی روحیه و خلق و خوی انسان‌ها دارند، به همین دلیل از ترکیب رنگ های خنثی بدون همراهی یک یا چند رنگ شاد و روشن در دکوراسیون بپرهیزید.

از ترکیب بیش از سه یا چهار رنگ در آرایه‌گری خودداری کنید چرا که شلوغ شدن محیط جلوۀ رنگ‌ها را از بین می‌برد.

اگر خانۀ کوچکی دارید از رنگ‌های تند و ترکیب چند رنگ در کنار هم خودداری کنید زیرا محیط را کوچک و خفه جلوه می‌دهد.

بهتر است برای دیوارها و کف‌پوش‌ها از رنگ‌های ملایم استفاده کنید تا سایر رنگ‌ها در محیط بیشتر جلوه کنند.

یکی از راه هایی که می توان به محیطی با رنگ‌های سرد و خنثی روح بخشید استفاده از یک تابلو با ترکیب چند رنگ گرم است.

برای اجرای یک ترکیب رنگ حرف‌ه­ای در دکوراسیون از قانون ۶۰-۳۰-۱۰ استفاده کنید.

شناخت رنگ های اصلی و فرعی و رنگ­های مکمل و متضاد هریک در داشتن بهترین ترکیب رنگ در دکوراسیون بسیار مفید خواهد بود.

هرچند برای دوری از یکنواختی و روح بخشیدن به محیط استفاده از چند رنگ در دکوراسیون خانه توصیه می شود اما به کار بردن بیش از حد رنگ ها و بدون در نظر گرفتن هماهنگی آن‌ها با یکدیگر سبب بی‌­نظمی محیط و ایجاد احساس دل‌زدگی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × سه =