استفاده از شیشه در طراحی داخلی منزل می تواند فضای صلب و سنگینی را که به خاطر حضور دیگر مصالح ایجاد شده، سبک نموده و اگر به درستی به کار برده شود، می تواند محیط را بزرگ تر جلوه دهد. سطوح شیشه ای، زیبا و ظریف هستند و به دلیل شفافیتی که دارد باعث بازتاب نور می شود که فضا را روشن می کند.
استفاده از شیشه در طراحی داخلی منزل به منظور جدا کردن دو قسمت
وقتی قرار است دو فضا از یکدیگر جدا شوند، گزینه های متعددی پیش روی شما قرار می گیرند. این گزینه ها از دیوارکشی گرفته تا انتخاب مصالح متضاد، به کار بردن رنگ های گوناگون، ایجاد اختلاف سطح و البته به کار بردن پارتیشن، هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در این میان شاید پارتیشن ها به خاطر سادگی به کار بردنشان و تنوعی که دارند، یک گزینه ایده آل تر باشند. حال اگر بخواهید با پارتیشن به جدا کردن دو فضا بپردازید، ممکن است تمایل نداشته باشید دید دو بخش را به هم ببندید.
در این موارد، پارتیشن های شیشه ای می توانند انتخاب مناسبی باشند. این پارتیشن ها به نور امکان عبور از فضایی به فضایی دیگر را داده و روشنایی را کاهش نمی دهند. مزیت دیگر این پارتیشن ها این است که فضا را خرد نمی کنند و پیوستگی بین دو بخش جدا شده را حفظ می نمایند. این مزایا باعث می شود انتخاب این پارتیشن ها برای فضاهای کوچک مناسب به نظر برسد.
کاربرد شیشه در طراحی داخلی منزل به عنوان در
شیشه در طراحی داخلی منزل از گذشته تا کنون، یکی از متریال های کاربردی در تولید و اجرای درب بوده است. تقریبا درب هر بخش و ساختمانی را می توان شیشه ای اجرا کرد، اما معمولا بیشترین کاربرد شیشه در ساخت درب مربوط به درب های کشویی یا همان اسلایدی می شود. درب های کشویی را می توان به عنوان درب حمام اتاق مستر، درب تراس، درب بالکن و حتی در نقش جدا کننده دو فضا به کار برد. مزیت این درب ها این است که در زمان باز و بسته شدن مزاحم محیط دور خود نمی شوند.
کاربرد شیشه در طراحی داخلی منزل برای سقف و کفپوش
کفپوش شیشه ای از آن کفپوش هایی است که شاید در برخی فضاها به چشمتان خورده باشد. کفپوش های شیشه ای شاید به اندازه دیگر کفپوش ها محکم و مقاوم نباشند (که البته در انواع جدیدترشان برطرف شده است)، اما زیبایی و جذابیتی که استفاده از آن ها به دکوراسیون یک فضا می دهد، مثال زدنی است. این کفپوش ها عموما در فضاهای لوکس مثل لابی هتل ها، رستوران های شیک و بوتیک های معروف به کار می روند، اما می توان از آن ها در فضای منزل یا برخی فضاهای اداری نیز استفاده کرد.
معمولاً از کفپوش های شیشه ای در مواقعی استفاده می شود که فضای زیر آن ها دیدنی باشد، اما لزوما چنین نیست. استفاده از کفپوش شیشه ای که بیشتر در دکوراسیون سرد به کار می رود یک ایده ی دیگر برای استفاده از شیشه در دکوراسیون داخلی می باشد. کفپوش های شیشه ای می تواند باعث ایجاد نوعی نورگیر برای طبقه پایینی خانه باشد همچنین اگر در طبقه ی پایین خانه ی خود گلخانه و یا فضای خاصی را داشته باشید با استفاده از کف پوش شیشه ای می توانید در طبقه ی بالا از این فضا بهره مند شوید.
شیشه همان طور که در اجرای کفپوش کاربرد دارد، برای اجرای سقف نیز قابل استفاده است. فکر می کنید چه زمانی از سقف های شیشه ای یا همان پنجره های سقفی استفاده می شود؟ بله، درست است. زمانی که به هر دلیل، امکان بهره گیری از نور به وسیله پنجره های جانبی فراهم نباشد، می توان از نورگیرهای سقفی استفاده کرد. البته این سقف ها در مواقعی که بخواهید منظره آسمان را از داخل فضا ببینید نیز به کار می آیند و کاربردشان صرفا به نورگیری محدود نمی شود.
شیشه دکوراتیو چیست؟
در سال های اخیر استفاده از شیشه در نمای بیرونی ساختمان ها و طراحی های داخلی و بیرونی به شدت مورد توجه عموم، به خصوص طراحان و معماران قرار گرفته است. شیشه های دکوراتیو در پنجرهها، قفسهبندی، پارتیشن، حمام، سرویس بهداشتی، چیدمان اتاق خواب، میزهای شیشهای، دکوراسیون فروشگاهی، دیوارپوشها، کف، کمد دیواری، لابی، کابینت آشپزخانه و حتی به عنوان جداکنندهی فضاها مورد استفاده قرار میگیرند.
شیشه های دکوراتیو باعث جذابیت و درخشش در دکوراسیون داخلی می شوند و فضا را دل انگیز و لذت بخش تر می کنند. استفاده از شیشه دکوراتیو تنها به فضای داخلی ساختمان محدود نمی شود. می توان از این شیشه ها در فضای خارجی ساختمان ها نیز استفاده کرد. زیرا شیشه های دکوراتیو در مقابل گرما، سرما، رطوبت، نور خورشید، باد، باران، برف، آلودگی و… بسیار مقاوم هستند و می توان از آن ها در هر منطقه آب و هوایی استفاده کرد. به کمک طرح ها و رنگ های متفاوت شیشه های دکوراتیو می توان به فضاها روح بخشید و این مکان ها را زیباتر ساخت.
انواع شیشه دکوراتیو
• شیشه لمینت رنگی
• شیشه چاپدار (چاپی) یا اسپندرال Spandrel
• شیشه رنگی Lacobel و Matelac
• شیشه مات یا Matelux
• شیشه سندبلاست Sandblast
• شیشه فتو لمینت
• شیشه طرح شکسته
شیشه های لمینت نسبت به شیشههای معمولی از ضریب ایمنی بیشتری برخوردار هستند. این نوع شیشه ها از روی هم قرار گرفتن دو یا چند لایه شیشه تخت که به وسیله لایه میانی PVB به یکدیگر متصل شده اند، ساخته می شوند و مقاومت بالایی دارند. شیشه های لمینت رنگی علاوه بر دارا بودن کلیه خواص شیشه های لمینیت، نظیر مقاومت در برابر زلزله و سرقت، جلوگیری از نفوذ اشعۀ UV و کاهش آلودگی صوتی، در طیف گسترده ای از رنگ ها نیز قابل ارائه هستند. شیشه اسپندرال یا شیشه چاپی و چاپدار، نوعی شیشه دکوراتیو رنگی و غیر شفاف است.
شیشه چاپی با انجام پخت های مرکب سرامیکی روی شیشه در انواع رنگ ها و مدل های مختلف تولید می شود که این چاپ ها به صورت غیر شفاف است و فضای پشت آن قابل مشاهده نیست. شیشه های چاپی به صورت تک جداره و دو جداره در ساختار شیشه های لمینت مورد استفاده قرار می گیرند. شیشه رنگی لاکوبل طیف رنگ بسیار گسترده ای دارد. از شیشه لاکوبل می توان در طراحی دکوراسیون داخلی و یا فضاهای خارجی استفاده کرد. شیشه لاکوبل می تواند به عنوان شیشه رومیزی، شیشه حمام، پارتیشن شیشه ای، آشپزخانه ها و … مورد استفاده قرار بگیرد.