مزایا و معایب استفاده از سقف شیبدار در ویلا

انواع مختلف سقف همچون سقف شیبدار و شیروانی برای ویلاها مورد استفاده قرار می گیرند که بر اساس موقعیت مکانی و شرایط ویلا انتخاب می شوند. برای مناطق مرطوب و بارانی همچون ویلا در شمال اغلب از سقف شیبدار استفاده می شود. پوشش آن مهمترین بخش انتخاب سقف ویلا می باشد.

ویلاهای زیادی برای سپری کردن زمان تعطیلات و اقامت گردشگران در مناطق خوش آب و هوا و مناطق دارای بارندگی زیاد همچون شمال کشور و منطقه لواسانات و دماوند وجود دارند. از این رو سقف شیبدار این ویلاها باید با دیگر ساختمان های مناطق دیگر دارای تفاوت های قابل توجه باشند. به نحوی که بارندگی زیاد برف روی سقف این ویلاها سنگینی سقف و خسارات ناشی از آن را به همراه نداشته باشد.

سقف شیبدار چیست؟

نوعی سقف که دارای حالت سه گوش است و با نگاه کردن به آن ها از روبرو متوجه شیب و شکل مثلثی آن ها خواهیم شد سقف شیبدار نامیده می شود. از زمان های گذشته ایم نوع سقف ها مورد استفاده قرار می گرفتند. شیب این نوع سقف ها ممکن است کم یا تند باشد.

حداقل میزان شیب این نوع سقف ها ۱۵ درجه و حداکثر آن ۷۰ درجه می باشد. میزان شیب این نوع سقف ها برای ویلا تا حد زیادی به سلیقه صاحب ویلا وابسته می باشد. کم بودن ارتفاع و فضای اتاق زیر آن از مهمترین نکات در رابطه با این نوع سقف می باشد.

سقف شیبدار چیست؟

از انواع مدل های سقف های شیبدار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورق شیروانی
  • یوبوت
  • تیر دال

از دیگر نکات مهم که در ساخت این نوع سقف ها باید در نظر گرفته شود وزن کم آن می باشد. البته لازم به ذکر است که وزن این سقف ها تا حد زیادی به متریال و مصالح به کار رفته در ساخت آن ها وابسته می باشد. برای تولید سقف شیروانی سبک امکان استفاده از مصالح سبک برای شما وجود دارد. مصالح مورد استفاده در ساخت این نوع سقف ها و وزن آن ها باید توسط مهندسین و متخصصان مورد تایید قرار گیرد.

پس از ساخت و اجرای این نوع سقف باید بیرون و داخل آن ها را مورد بررسی قرار داد. این امر به شما کمک خواهد کرد تا در صورت وجود عیوب نسبت به رفع آن ها اقدام نموده و از ایجاد مشکلات بیشتر و صرف هزینه های بیشتر پیشگیری نمایید.

مهمترین مزایای استفاده از سقف شیبدار برای ویلا

سقف شیبدار شیروانی سفالی باعث زیبایی معماری می شوند از این رو مورد توجه بسیاری از معماران قرار گرفته اند و در هوای گرم تابستان برای ساختمان و ویلا سرمای لذت بخشی را به ارمغان می آورد. از مهمترین متریالی که برای سقف شیبدار سفالی مورد استفاده قرار می گیرند می توان به بام سفالی، آندوویلا، آندولین، تایل های گالوانیزه و ورق های گالوانیزه با طراحی های ساده و سفالی اشاره کرد.

از مهمترین مزایای اجرای سقف شیبدار شیروانی سفالی در ویلاها می توان به طراحی زیبا و اجرای فوق العاده آن اشاره کرد. برای اجرای این نوع سقف به زیرسازی فلزی یا چوبی برای نصب سفال و استفاده از عایق حرارتی همچون پشم سنگ و عایق رطوبتی همچون کارتن پلاست یا ایزوگام نیاز خواهیم داشت. برای نصب این نوع سقف شیروانی همچنین به نصب ناودان های فلزی، استفاده از ورق نمای سفالی در جلوی ساختمان و استفاده از ورق لمبه نیاز خواهیم داشت.

مصرف انرژی در این سقف شیروانی

مصرف انرژی در اجرای این نوع سقف شیروانی به صورت بهینه است و مصرف بی رویه انرژی تا حد قابل توجهی کاهش می یابد. این نوع سقف در حقیقت نوعی عایق مناسب برای انرژی و حرارت محسوب می شود. نصب آسان و صرفه جویی در زمان نصب از دیگر مزایای این نوع سقف محسوب می شود. این نوع سقف به نحو مطلوب و بدون ایجاد پرتی زیاد نصب می گردد و در برابر عوامل مختلف همچون آتش سوزی برای ساکنین امنیت لالایی ایجاد می کند.

مصرف انرژی در این سقف شیروانی
سقف شیروانی نوعی عایق مناسب برای انرژی و حرارت است

وزن این نوع سقف نیز کم است و از سازگاری نسبتا بالایی در برابر شرایط اقلیمی گوناگون برخوردار است. این نوع سقف ویلا طرفداران بیشماری دارد. از دیگر ویژگی های این نوع سقف می توان به دوام نسبتا بالا و ظاهر زیبا اشاره کرد. از این رو این نوع سقف علاوه بر ساختمان های مسکونی در ساختمان های تجاری نیز مورد استفاده قرار می گيرد.

ستون و تیر در اجرای سقف شیبدار

ستون ها و تیرهای کمی در اجرای سقف شیبدار مورد استفاده قرار می گیرند و این امر باعث می شود فشار کمتری از لحاظ وزن مصالح به ساختمان تحمیل شود. تیم اجرایی مهراز طراحان با کادر مجرب و با سابقه برای اجرای سقف های شیروانی خدمات خود را در سراسر ایران به شما ارائه می دهد.

معایب استفاده از سقف شیبدار شیروانی در ویلا

هرچند استفاده از سقف شیروانی در ویلا مزایای بسیار زیادی به همراه دارد اما باید این نکته را به خاطر داشت که این نوع سقف معایبی نیز دارد. از مهمترین نکاتی که قبل از اجرا و نصب این نوع سقف باید در نظر گرفته شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

به منظور ایجاد تهویه مناسب در ساختمان ها با سقف شیبدار به سیستم تهویه نیاز خواهیم داشت. در این شرایط می توان از هواکش نیز استفاده کرد.

در صورت وجود درز در اجرای این نوع سقف که ممکن است بارز باشند این درزها به آشیانه پرندگان و حیوانات دیگر تبدیل خواهد شد. امکان نفوذ حشرات به داخل سقف نیز وجود دارد و برای ساکنان خانه مزاحمت هایی را به همراه خواهد داشت. به منظور پیشگیری از بروز این مشکلات درزها باید به نحو مناسب بسته و دورگیری شوند تا در نهایت به اطمینان خاطر دست یابید.

از دیکر معایب موجود در رابطه با استفاده از این نوع سقف در ویلا می توان به نیاز به تعمیر آن ها اشاره کرد. از این رو شیب مناسب برای این نوع سقف به گونه ای است که برای تعمیرات نمی توان به راحتی روی آن ها ایستاد و مراحل تعمیرات را آغاز نمود.

معایب استفاده از سقف شیبدار شیروانی در ویلا
ایجاد تهویه مناسب در ساختمان های با سقف شیبدار

نکات استفاده از سقف شیروانی و شیبدار برای ویلا

طراحی مورد استفاده برای این نوع سقف باید به نحوی باشد که با آب و هوای نیمه کوهستانی و پربارش این منطقه سازگاری مناسبی داشته باشد. در این راستا باید از مصالح مناسب استفاده کرد. از بهترین مصالح کاربردی برای اجرای این سقف می توان به آندوویلا، طرح سفال و ورق سنگ ریزه اشاره کرد.

این متریال ها با محیط زیست سازگاری مناسبی دارند و در مقابل نفوذ رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان می دهند. از این رو با استفاده از آن ها هزینه ها کاهش خواهد یافت. این متریال به عنوان یکی از انواع سبک های نوین در طراحی سقف شیروانی شناخته شده اند.

اجرای سقف شیروانی باید به نحوی انجام شود تا بتوان باران و برف را به سمت زمین هدایت کرد. در نهایت سقف شیروانی اجرا شده باید در مقابل شرایط بد آب و هوایی و در برابر گرد و غبار از ایمنی بالایی برخوردار باشد.

امتیازدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 13 =