کابینت ام دی اف یکی از پرطرفدارترین و محبوبترین کابینتها میباشد که دارای طرفداران خاص خود میباشد. از مهمترین دلایل افزایش استفاده از این نوع کابینت در آشپزخانه میتوان به ظاهر زیبا، قیمت مناسب، تنوع طرح و رنگ آن اشاره کرد. این کابینت در کنار مزایای فراوانی که دارد دارای برخی معایب و مشکلات نیز میباشد. در ادامه به بررسی معایب و مزایای کابینت ام دی اف خواهیم پرداخت.
بررسی مزایای کابینت ام دی اف
در این بخش قصد داریم به مزایای فراوان کابینت ام دی اف بپردازیم.
یکی از مهمترین مزایای کابینت ام دی اف قیمت مناسب و نسبتا ارزان آن در مقایسه با دیگر انواع متریال میباشد. در تولید ام دی اف از فیبرهای موم، چوبی و رزین استفاده شده است و نسبت به کابینتهای استیل، تمام چوب و دیگر متریال ارزانتر است. از این رو اگر میخواهید دکوراسیون آشپزخانه خود را با هزینه مناسب تغییر دهید کابینت ام دی اف گزینهای ایده آل و مناسب برای شما خواهد بود.
از آنجا که این نوع کابینت با استفاده از لایهای نازک وینیل تشکیل شده تمیز کردن آن به راحتی انجام میگیرد. تمیز کردن این نوع کابینت به راحتی با استفاده از اسفنج یا پارچهای نرم و مرطوب امکانپذیر است. برای لکههای قویتر میتوان کمی شوینده خانگی به اسفنج اضافه کرد. همواره توصیه میشود از استفاده شویندههای حاوی مواد نفتی، الکلی و استون تا حد امکان خودداری نمایید. زیرا استفاده از این شویندهها ممکن است به سطوح کابینت آسیب بزنند. پس از بین بردن لکه میتوان کابینت را با استفاده از دستمال کاغذی خشک کرد تا از آسیبهایی که به دلیل رطوبت ایجاد میشوند پیشگیری کرد.
کابینتهای ام دی اف در مقابل کابینتهای چوبی تاب برنمیدارند. در صورت استفاده از کابینتهای چوبی در محیط مرطوب احتمال تاب برداشتن درب وجود خواهد داشت. طبقات ناهمگن شده و شکل و ظاهر غیر جذاب پیدا خواهند کرد. در صورت استفاده از کابینتهای ام دی اف جای هیچگونه نگرانی در رابطه با بد شکل شدن و آسیب ناشی از رطوبت وجود ندارد.
تنوع طرح و رنگ
تنوع و گوناگونی رنگ و مدل کابینت ام دی اف از دیگر مزایای آن میباشد. از آنجا که این کابینت از ضایعات دور ریختنی چوب تولید میشود دوستدار طبیعت و حافظ محیطزیست میباشد. به منظور پیشگیری از بریدن درختان بیشتر توصیه میشود از این نوع کابینت برای آشپزخانه خود استفاده نمایید. این نوع کابینت ابتدا به صورت پالت خام تولید شده و سپس با طرح و رنگ مختلف در خط تولید به دست مصرفکننده خواهد رسید.
از دیگر مزایای کابینت ام دی اف میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت نسبتا بالا در مقابل حرارت و ضربه
- ابزارزنی و اجرای این نوع کابینتها بسیار ساده و آسان است.
- عایق صدا بودن
- در صورت نصب اصولی در مقابل رطوبت از مقاومت نسبتا بالایی برخوردار است.
معایب کابینت ام دی اف
هرچند کابینت ام دی اف از مزایای قابلتوجه بسیار زیادی برخوردار است اما معایب آن را نمیتوان نادیده گرفت.
یکی از مهمترین معایب کابینت ام دی اف حساسیت آنها نسبت به حرارت و گرما میباشد. در صورت قرار دادن آنها در کنار اجاقگاز یا منابع گرمایی شدید سطوح آن ممکن است برجسته و لایه لایه شود. در صورت رنگ کردن این نوع کابینتها و نصب آنها در مجاورت منبع گرما ممکن است با تغییر رنگ ظاهری یا از بین رفتن لایه وینیل آن مواجه شوید که باعث از دست رفتن ظاهر زیبای آن خواهد شد.
از دیگر معایب این کابینت که باید مورد توجه قرار گیرد میتوان به نظافت و شستشو آن اشاره کرد. همواره توصیه میشود از مواد شوینده اسیدی یا شیمیایی قوی استفاده نکنید زیرا این مواد ممکن است به رنگ کابینت صدمه بزند. روکش لمینت کابینت در مقابل سایش، خط و خش آسیبپذیر میباشد.
کابینتهای ام دی اف که در معرض رطوبت قرار میگیرند و یکی از لایههای آنها باد کرده و برآمده باشد برای رشد و پرورش حشرات موذی همچون سوسک و بید محل مناسبی هستند. به منظور پیشگیری از این آسیبها باید سطوح کابینت را عاری از نم و رطوبت کرد و از خشک ماندن بخشهای داخلی کابینت اطمینان حاصل کرد. همواره توصیه میشود در فواصل زمانی سه ماهه کابینتها را تخلیه و تمیز نمایید و در صورت نیاز سمپاشی کنید.
شل شدن یراقهای کابینت ام دی اف
مغزی ام دی اف از متریال فشردهای تشکیل شده است که هرچند از استحکام نسبتا بالایی برخوردار است اما به صورت نقطهای و با گذشت زمان دارای قابلیت انعطاف است. با گذشت زمان ابزارها و یراقآلات مورد استفاده در ساخت کابینت و کمدها شل خواهند شد. این موضوع مهمترین دلیل ضعیف شدن دربهای کابینت میباشد.
از دیگر معایب این نوع کابینت میتوان به آسیب دیدن روکش آن در صورت شستشو با آب و خشک نکردن سطح آن اشاره کرد. از آنجا که بافت این نوع کابینت از چوب و چسب است در صورت خرابی امکان تعمیر آن وجود نخواهد داشت. در این شرایط به تعویض آن نیاز خواهید داشت.
یکی دیگر از معایب این نوع کابینت این است که از آنجا که در تولید آن از مواد شیمیایی استفاده شده قابل بازیافت مجدد به طبیعت نمیباشد. امیدواریم در آینده برای بازیافت این نوع کابینت روشی مطمئن پیدا شود.
نتیجهگیری
بسیاری از مشکلات و معایب کابینت ام دی اف به راحتی قابل پیشگیری و حل هستند. مشکلات و معایب این نوع کابینت در مقابل محاسن و مزایای آن کوچک و ناچیز به حساب میآیند. به دلیل زیاد بودن مزایا و محاسن این نوع کابینت میتوان از معایب آن چشمپوشی کرد. از مهمترین مزایای این نوع کابینت میتوان به تنوع طرح و رنگ، قابلیت برش خوردن آسان، نظافت راحت و سریع آن اشاره کرد.
این نوع کابینت به عنوان یکی از کابینتهای مقرون به صرفه شناخته میشود. این کابینت که از مقاومت و دوام بسیار بالا برخوردار میباشد اگر بدون مشکل تولید شود و به خوبی نگهداری شود دارای طول عمر بیش از 25 سال خواهد بود. امیدواریم مطالب ارائه شده در این محتوا برای شما سودمند و مفید بوده باشند. با توجه به موارد ذکر شده میتوانید تصمیم خود را مبنی بر خرید و استفاده از کابینت ام دی اف بگیرید.
2 دیدگاه
من نجاری کار میکنم. اگر دوام و زیبایی میخواهید از چوب استفاده کنید. ام دی اف هم از لحاظ سلامتی مضر هست و هم یک سال اول محکم هست بعد به مرور درب کابینت ها و یراق آلات شل شده و وارفته میشن. ولی چوب تا شکسته نشه مثل روز اولشه.
سلام دوست عزیز ممنون از نظر مفیدتون.