برای طراحی دکوراسیون داخلی امروزه اکثر افراد تمایل به استفاده از سقف کاذب یا سقف کناف دارند که نوع کناف در اولویت قرار دارد. به منظور استفاده از این سقف کاذب توصیه میشود با مزایا و معایب آن آشنا شوید. در صورت اجرای این سقف به صورت نادرست با مشکلاتی مواجه خواهید شد. در ادامه با مزایا و معایب این نوع سقف کاذب بیشتر آشنا خواهیم شد.
مهمترین مزایای سقف کناف
مهمترین مزایای سقف کناف را در این بخش مورد بررسی قرار خواهیم داد. در حقیقت معایب عنوان شده در این مقاله در صورت اجرای نامناسب سقف کناف باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای شما خواهد شد. در ادامه راهکارهایی را ارائه خواهیم داد که باعث میشود معایب این نوع سقف کاذب برای شما مشکلساز نشوند. مهمترین مزایای سقف کناف شامل موارد زیر هستند:
- این نوع سقف کاذب در مقایسه با سقفهای گچی وزن کمتری دارند. از این رو هنگام وقوع زلزله خطرات کمتری افراد را تهدید خواهند کرد.
- اجرای این نوع سقف کاذب بسیار سریعتر و راحتتر از گچ انجام میگیرد.
- انعطافپذیری کناف نسبتا بالا است.
- نصب سقف کناف آسان است.
- این نوع سقف کاذب به عنوان عایق حرارتی خوبی محسوب میشود.
- سقف کناف در مقابل آتش و رطوبت از مقاومت نسبتا مطلوبی برخوردار میباشد.
- استفاده از این نوع سقف کاذب در فضاهای قدیمی آسان است و با استفاده از آن میتوان فضای مورد نظر را جدیدتر کرد.
- امکان عبور دادن تاسیسات ساختمانی از این نوع سقف کاذب به راحتی وجود دارد.
- ضخامت سقف کناف در مقایسه با سقفهای سنتی کمتر است.
معایب سقف کناف
همانطور که عنوان شد در صورت عدم اجرای درست سقف کناف، برای شما معایبی به همراه خواهند داشت. در حقیقت این معایب و مشکلات سقف کناف جزئی از ذات آنها محسوب نمیشود و به اجرای ناقص و نادرست آن بستگی دارد. هنگام نصب و اجرای سقف کناف ممکن است برخی از مشکلات ایجاد گردند که در ادامه تعدادی از این معایب را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
در برابر رطوبت پایدار نیستند
در صورت قرار گرفتن برخی از سقفهای کناف در معرض آب، مقاومت زیادی نخواهند داشت و این امر ممکن است باعث خرابی آنها شود. البته نوعی از سقف کناف ضدآب نیز وجود دارند که در اماکن مرطوب کاربرد دارند. در صورت استفاده از این نوع سقف کناف در تزیین سقف مقاومت آنها در مقابل بخار آب تا حد قابلتوجهی افزایش خواهد یافت.
در مقابل ضربه از مقاومت خوبی برخوردار نیستند
سقف کناف در حالت عادی در مقابل ضربه از مقاومت مناسبی برخوردار نیست. در صورت پوشاندن آن با گچ مقاومت این نوع سقفهای کاذب افزایش خواهد یافت. کناف در برابر ضربه از پایداری نسبتا کمی برخوردار است و در صورت وارد آمدن آسیب به آن پس از نصب شکستگی و ترکخوردگی ایجاد خواهد شد. خوشبختانه امکان ترمیم آنها وجود دارد.
پراکنده شدن گرد و خاک به محیط اطراف
در زمان نصب سقف کناف گرد و خاک زیادی تولید میگردد. این گرد و خاک در بیشتر فضای منزل پخش خواهد شد و برای افراد هنگام نظافت و تمیز کردن آن مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد. گاهی افراد به ناچار کل خانه را تمیز خواهند کرد که این امر به آنها بار مالی زیادی را تحمیل خواهد کرد.
کیفیت جنس کناف چه تاثیری دارد؟
اجرای کناف تا حد زیادی تحت تاثیر کیفیت جنس آن قرار دارد. به طور معمول در تولید کناف از مادهای به نام پروفیل سبک استفاده میشود که باعث افزایش مقاومت کناف خواهد شد. در صورت نامرغوب بودن کیفیت جنس کناف سقف باد کرده یا اصطلاحا شکم خواهد داد. همچنین ممکن است سقف دچار ترکخوردگی شود. این امر بدون شک برای افراد ناخوشایند میباشد. وجود انواع مختلف جنس کناف یکی از مشکلاتی است که اغلب افراد در انتخاب جنس مرغوب کناف با آن مواجه خواهند شد.
به منظور پیشگیری از بروز مشکلات هنگام استفاده از کناف چه کاری میتوان انجام داد؟
به منظور پیشگیری از بروز مشکلات هنگام استفاده از کناف باید تمامی جزئیات نصب در قرارداد اجرای این نوع سقف ذکر گردد. نظارت بر تمامی مراحل اجرای کار نصب کناف از اهمیت ویژه برخوردار میباشد. برخی از افراد هنگام عقد قرارداد ممکن است این موارد را در نظر نگیرند که این امر کاملا اشتباه است. بستن قرارداد باید نسبت به نصب کناف در اولویت قرار گیرد. باید از پیمانکار بخواهید تا تمامی جزئیات کار را بدون نقص در قرارداد ذکر نماید. مطابق با قرارداد عقد شده باید اقدام کرد و قبل از مشخص شدن جنس و جزئیات نصب از امضا کردن هرگونه قرارداد خودداری نمایید.
پیشگیری از ترکخوردگی سقف کناف
ترکخوردگی یکی از مشکلات و معایب رایج سقفهای کناف میباشد. برای خانهداران رفع ترکخوردگی کناف یکی از دغدغههای مهم میباشد. در این بخش قصد داریم روش رفع ترکخوردگی سقف کناف را مورد بررسی قرار دهیم.
قبل از هر کاری در زیر ترک سقف یک پلاستیک یا پارچه قرار دهید. زیرا هنگام رفع این مشکل ممکن است محیط اطراف کثیف شود. در مرحله بعد در بخش ترکخوردگی یک کادر ایجاد نمایید توصیه میشود برای این منظور از یک چاقو استفاده کنید. حال میتوان از ورق مش استفاده کرد. این ورق به راحتی به بخش ترکخورده خواهد چسبید. برای اجرای این کار توصیه میشود تنها از یک لایه ورق مش استفاده کنید. پس از این که ورق مش را چسباندید باید بتونه را بسازید. لایهای نازک از بتونه را روی ورق مش بزنید.
نکته مهم
این نکته را به خاطر داشته باشید که ورق مش باید سقف را به خوبی تحت پوشش قرار دهد. در مرحله بعد باید برای خشک شدن صبر پیشه کنید. پس از این که روی لایههای کار شده سمباده کشیدید میتوانید لایه بتونه دیگری را روی محل آسیبدیده قرار دهید. به خاطر داشته باشید که لایه دوم باید نازکتر باشد.
حال مانند روش قبل ادامه کار را انجام داده و در پایان سمباده کاری نمایید. این کار باعث میشود تا سقف یکنواخت شود. پس از اتمام سمباده کاری باید رنگآمیزی کرد. در پایان دیگر خبری از ترکخوردگی نخواهد بود و ترک سقف کناف به طور کامل رفع خواهد شد. در صورت استفاده از کناف بهتر است این موارد را به خاطر داشته باشید.